Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska


För första gången någonsin var den stängda kommunistdiktaturen Nordkorea med på Bowling-VM och Swebowl.se fick en exklusiv intervju med en av deras spelare. - Jag vill vara med på alla mästerskap, säger Sol Kum Song.
 

Bowlingsverige runt omg 11

(2019-01-15 08:51)
I omgång 11 spelade inga elitserielag och även allsvenskan på herrsidan hade uppehåll. Trots detta så blev det ett flertal höga slagningar. På herrsidan toppas veckans bästalista av Kristoffer Granath från Älvsjöhook som slog hela 1039.
 
Team Pergamons vänsterstjärna Jesper Svensson vann två matcher i stegfinalen av Oklahoma Open på den amerikanska proffstouren, men förlorade finalen mot amerikanen Jakob Butturff som slog 267 i finalen.
 
Hallandia och Söder klarade sig bäst i Södra gruppens matcher idag. I Norra gruppen tog Sollentuna och B-K Eva F vardera 2 poäng, men deras inbördes möte är inte rapporterat.
 
Trots att det var många svenskar med i toppen av den legendariska tävlingen Ballmaster Open i finska Helsingfors hamnade ingen på prispallen. Istället blev det en hemmaseger för första gången sedan 2014.
 
Damernas allsvenska grupper startade upp på årets andra helg med minisammandrag i Stockholm respektive Jönköping. Under lördagen vann Högland dubbelt i Jönköping och Hammarby på Gullmarsplan.
 
Med fem kvalstarter kvar, fulla av svenskar, har redan nio blågula slagit så pass högt att de återfinns bland de fyrtio bästa som får spela final. För tillfället.
 
Även om Jesper Svensson inledde matchspelet på Oklahoma Open med 300 tappade 23-åringen två placeringar under natten och ligger trea inför den sista omgången matchspel ikväll.
 

ETBF- och Stegkurser

(2019-01-10 09:56)
I vår erbjuds två kurstillfällen för blivande ETBF Level 1-tränare och 3 informationstillfällen för Steg 3- och Steg 4-utbildade tränare som vill få mer kunskap om vad modern bowling innebär.
 
I de båda PBA-tävlingarna Oklahoma Open och i Roth/Holman Doubles, tillsammans med Kyle Troup, leder den svenske stjärnan Jesper Svensson efter att kvalet, över 14 serier, i natt avslutades. - Jag har självförtroende inför varje slag, säger han.
 
Andreas Holm, BK Ax, vann I helgen Gevaliastriken genom att slå 300 i den avgörande finalserien mot Mark Westphal, Bajenfans BF. - Jag har inte riktigt fattat att jag gick upp och gjorde det i finalen, säger han.
 
Vinnaren av lilla bragdguldet 2016: Jesper Svensson leder både Oklahoma Open och Roth/Holman Doubles, ihop med Kyle Troup, efter att halva kvalet har spelats. - Det var galet, säger han till PBA.com.
 
Idag tog Robert Andersson ut truppen till Junior-EM. Av de åtta som får åka till Wien under påsken spelar fem med två händer! - Vi kommer fräsa upp banan rätt så bra, säger han.
 
Idag togs truppen ut till bowlingens europamästerskap för juniorer som spelas i påsk. Fem av de åtta uttagna spelar med den nya, moderna, tvåhandstekniken. - Vi kommer fräsa upp banan rätt så bra, säger förbundskaptenen Robert Andersson.
 
Den tidigare landslagsspelaren Anders Hermansson var nära att vinna tidigare under säsongen men segern kom i helgen istället. När seniortourens femte deltävling avgjordes i Eskilstuna fick 58-åringen sin vinst.
 

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 0320-47120
E-post: ramnas@telia.com

Se all info