Hoppa till sidans innehåll

12-8 har blivit standard

29 NOV 2010 23:57
5:e raka för F-laget men återigen förlust för A- och B-lagen
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Efter förra helgens mycket svaga insats av representationslaget, var det Hultsfredslaget BK Hulingen som stod som motståndet i vår egna hemmahall. Ett Hulingen som börjat säsongen starkt och är serieledare i sin grupp.

Det kom att bli en riktigt jämn match med flertalet jämna bord som avgjordes i sistarutorna. Det var gästerna som tog ledningen med 3-2 efter en snygg 1647-vända. Dock kände vi att vi denna gång helt klart var med i matchen och bjöd upp till kamp. Även andra serien går till historien med 3-2 till smålänningarna. I tredje är det dock vi som får med oss de jämna borden och vänder matchen till ledning med 8-7 inför epilogen.

I sista serien är dock allt som borta, enklare än ett korthus i tvärdrag föll vi ihop och gästerna kunde enkelt göra 4-1 i sista serien och vinna med 9-11.

Vad tar vi då med oss från denna match? Helt klart inställningen, redan från start var det en helt annan inställning än vad det har varit under hösten.

Läget i serien när vi nu tar juluppehåll är dessvärre den att glappet upp till positivt kval är allt för stort, med 10 matcher kvar att spela under våren så är vi hela 10 poäng efter Kinna BK som för tillfället ligger 3:a. Med andra ord handlar vårens spel enbart om att börja vinna matcher för att få med sig ett positivt självförtroende inför kvalspelet. Varför inte börja med seger direkt efter uppehållet i returmatchen mot Kinna BK?

För farmarlaget har det ljusnat ordentligt, 5:e raka segern. 4:e raka 12-8 segern dessutom. Om A-lagets match var dramatisk så var det ingenting mot farmarlagets. Inledningsserierna var stenhårda på många bord och gästande Rinto hade ledningen med 6-4 inför andra halvan av matchen.

I 3:e serien såg det dock ut som att Rinto skulle glida ifrån och med 3 rutor kvar hade man, som syntes, en rätt så klar 10-5 ledning. Då hände något, en mäktig vändning av VIK gav helt plötsligt ”bara” 8-7 till Rinto. VI fick med oss 3 banor efter bandifferensen 1, 5 och 7 käglor.

I sista serien var det sedan inget snack om saken, stärkta av vändningen i serien innan gjorde man klara 5-0 och seger med totalt 12-8.

Tack vare detta resultat och utgången av övriga matcher i omgången så klättrar F-laget äntligen över på rätt sida om kvalstrecket. Man har 1 poäng tillgodo på Örgryte som ligger 4:a, dessutom har man 1 match mindre spelad än ÖIS. 11 matcher är det som återstår för farmen innan kvalet tar över, även här står Kinna BK näst på tur bland motståndet.

B-laget reste till Viskafors och förlorade med hela 18-2 mot Viskan som sin trogna vana luftade ett par a-lagsspelare. Det hade dom knappast behövt i denna match. B-laget parkerar på en 6:e plats i serien och har en match mot Midas, på lördag, kvar att spela innan man får ta jullov.

Vårkulla A-BK Hulingen 9-11
Vårkulla F-BK Rinto 12-8
BK Viskan-Vårkulla B 18-2

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info