Hoppa till sidans innehåll

4 Vårkullapoäng mot topplag

20 MAR 2012 23:58
Dramatisk upplösning mot serieledarna JKK och f-laget storsegrade
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Vårkulla tog emot Jönköpings KK, ett KK som troligen står som seriesegrare när serien är summerad. Man hade kunnat bli det redan i Kinna fast bägge hemmalagen ville annorlunda. KBK segrade relativt enkelt med 14-6 och vår match kom att bli betydligt mer dramatisk.

Första halvan av matchen var av bästa slag för vår del, 2 x 4-1 gav ledning med 8-2 och ett JKK samlade ihop sig, fick en liten uppläxning av coachen och försökte starta om maskinerna. I första serien fick för 3:e gången en Vårkullaspelare denna säsongen chansen att sätta en 300-serie. Denna gången var det Claes Hultgren som stod i centrum, men dessvärre lyckades inte heller han och stannade på 298.

JKK vaknade så smått till i 3:e serien men inte bättre än att VIK tillätts 2 banpoäng och säkrat minst oavgjort i matchen. Sista serien kom dock att bli något alldelles extra. Smålänningarna spelar nu riktigt bra bowling samtidigt som vi som hemmalag mest står och ser på med undran vad som händer. Dock var vi hela tiden med på 1 banpar, fast det var olika par det skiftade mellan. Efter halva serien var det förstabordet som såg ut att greja den nödvändiga poängen, men spelade bort sig själva i 6-7:e rutan. Då hade det svängt över på 4:e bordet, men där räddade JKK hem poängen i 8-9:e rutorna. Kvar var 2:a bordet med Claes Hultgren/Anders Gadh som efter halva serien var i runda 50 käglor back och såg besegrade ut. Dock var Claes på spelhumör och avslutade med 7 kryss till 257 vilket gjorde att man knapprat in försprånget ruta för ruta och var ikapp i 9:e rutan. Anders assisterade med 30 poäng i sista rutan och maximerade 60 käglor i sista rutan orkade inte JKK-killarna resa sig mot utan den behövliga pinnen var i hamn.

Jönköpingskillarna avslutar med 1743 och samlar ihop 6514, 103 käglor fler än vad vi gör, men det går ju ut på att samla banpoäng och i mina ögon var detta en skön seger på flera sätt. Dels hur matchen artade sig och JKK blev livligare och livligare i sista serien och dels hur snöpligt vi föll i arenan. (Vi ledde matchen med 11-4 efter 28:e rutan och borde låst, men gjorde en förfärlig avslutning).

Det är inte ofta jag vill framhäva en spelare till matchvinnare utan ser det ofta som en lagseger, men denna gång måste jag göra ett undantag och titulera Claes Hultgren till matchvinnare med 923, strikeraden i sista serien och alla 4 banpoängen bärgade.

 

Farmarlaget hade säsongens sista hemmamatch även det mot ett topplag, Svaneholm. Dock var det ett väldigt blekt Svaneholm som kom till spel och matchen var snabbt avgjord efter 9-1 i halvtid och hela 17-3 till Vårkulla.

Matchbäst var Ingvar Askerdal som gjorde sin första 800-slagning i seriesamm-anhang på ganska exakt 3 år. 840 stannade Ingvar på och fullpoängare i par med Kjell Algotsson som hamnade 5 pinnar under pari.

 

B-laget spelade sin match redan förra helgen i Boråshallen och fick oavgjort mot Midas.

Återkommer under onsdagen med förrutsättningarna inför sista omgången för samtliga lag!

 

Vårkulla-Jönköpings KK 11-9

Vårkulla F-Svaneholm 17-3

Midas-Vårkulla B 10-10

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info