Hoppa till sidans innehåll

Anders klubbmästare

14 FEB 2011 21:58
Avgjode i sista rutan i ett tätt KM
  • Skapad: 14 FEB 2011 21:58

Klubbmästerskapet kom att bli en riktig jämn uppgörelse där det var flertalet spelare som länge hade chansen till pallplatser. Eftersom deltagarantalet glädjande var stort så spelades KM i 4 starter, först spelade alla 3 serier uppdelat i två starter varpå seedning sker och sista 3 serierna spelas med utfall från första halvan.


För att spetsa till det hela hade dessutom tävlingskommiten valt en 45 fot lång oljeprofil, Route 66, något som inte är lika förlåtande som matchprofilen som gällt de sista veckorna. Gör man ett dåligt slag så blir man straffad, precis som sig bör.

 

Efter de första 3 serierna var det både väntade namn samt några överraskningar med i toppskicket. Att vi hittar namn som Anders Gadh (2), Ingemar "Aldo" Johansson (5), Christer Malmström (6) och Staffan Hugosson (7) i toppen är inte speciellt överraskande, däremot att olicensierade Garry Claesson hittat till 3:e platsen, Gösta Linuzon (4) och Andreas Drottholm (8) är mer förvånande.
Ledde efter första halvan gjorde dock Christian Utbult, ingen storskräll men ändock  något överraskande. Dock var det jämnt då det endast skiljde 27 käglor mellan Utbult ned till 10:e platsen.


Andra hälften var den första lik jämnt så det förslog fast ju kortare distans det var kvar desto fler föll kandidaterna av för slutsegern och en bit in i sista serien var det tydligt att det enbart var Anders och Christian kvar i kampen. Spelarna hade följts åt de 3 serierna med ett 10-tal käglor upp för Anders större delen av kampen.

Dock kom det inte att avgöras innan sista rutan där Anders visade rutinen och vann med 20 käglor. Bronset, 15 käglor efter Christian, gick till "Aldo" som spurtade från 8:e plats i sista serien. På 4:e platsen hittar vi Gösta Linuzon som svarat för en lysande insats!

 

Resultatlista Vårkullas klubbmästerskap 2010/2011

Skribent: Tävlingsledningen

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info