Hoppa till sidans innehåll

Ännu en mörk Vårkullahelg

26 SEP 2010 22:34
3 lag, 3 matcher, 3 förluster. Detta blev facit i den 3:e "riktiga" serieomgången för Vårkullas del.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

A-laget tog emot Eksjö/Ebok fick en riktigt dåligt start och underläge med 4-1 efter första rundan. En serie som vi inte alls var vakna i utan gav Eksjö en allt för enkel resa. Andra serien blev precis tvärtom 4-1 till oss och 5-5 i matchen och viss kändes det nu som att vi kommit in i det hela efter en tveksam inledning.

Men ack så fel man kan ha, Eksjö gjorde återigen en 4-1 vända dock var det här en klart hårdare fight men sanningen att säga var väl att mot slutet var Eksjö närmare 5-0 än vi var 2-3. I sista serien så gjorde vi ett försök att hämta ikapp underläget för att få med oss några poäng, men tyvärr började det kännas uppgivet redan efter halva serien och avslutningen blev väldigt dyster och avslagen från vårt håll. Slutresultatet skrevs till 8-12.

En reflektion är att det är sällan jag sett ett lag vara så beroende/tillbakalutad på en spelare som på Christer Danielsson i Eksjö, en trygghet att ha i laget helt enkelt. 4-0 i banpoäng och 952 från CD:s hand. NU var inte Christer den enda i Eksjö som presterade fina siffror utan det jag ville komma åt är helheten. Hittade snabbt ett vägvinnande spel och förmedlade detta till sina kamrater.

Farmarlaget ställdes mot Bockarnas farmarlag och trots ledning med 3-2 efter första serien slutade matchen i besvikelse. 2-13 efter dåligt spel i mittserierna och förlust med 5-15. Kanske ligger förlusten i lagledarbytet som gjordes efter 1 serie?

B-laget åkte på söndagen till Borås för möte med Midas. Midas som efter flertalet år valt att hoppa av div 3 spelet och istället tagit steget ned i reservserien inkasserade sin första vinst för säsongen. Detta trots att Vårkulla ledde med 7-3 efter halva matchen och allt såg säkert ut. Midas vann matchen med 11-9.

”Jag bara undrar, jag bara tänker, det finns en pusselbit som inte vill in " L. Winnerbäck

När vi nu kommit till första uppehållet konstaterar vi att säsongen har inletts som en besvikelse för Vårkulla. Samtliga lag har bara vunnit 1 match var, ingen bra start. Nu gäller det att ta sig i kragen, träna ordentligt, hitta den sista pusselbiten och komma taggade till kommande matcher. För A-lagets del innebär det Bockarna från Varberg som hittills är obesegrade. Farmarlaget skall försöka ta revansch mot Sterlings f-lag samt reservlaget som hemma ställs mot Borås BK.

Som traditionen säger så måste jag ju även redovisa hallrekorden i Ninas bowling, observera att detta är innan invigninstävlingen startade:
1 ser Christoffer Jaatinen, Kinna BK - 257
2 ser Christer Danielsson, Eksjö BK/EBOK - 491
3 ser Christer Danielsson, Eksjö BK/EBOK - 704
4 ser Christer Danielsson, Eksjö BK/EBOK - 952
Lag: Kinna BK - 6368
Högsta enkelserie: Christoffer Birgersson, Eksjö BK/EBOK - 276
Högsta lagtotal: Vårkulla IK - 1704

1 ser Carina Andrén, BK Annik & Mariana Andersson, Team X-Calibur BK - 211
2 ser Zarah Ryrbo, Team X-Calibur BK - 445
3 ser Zarah Ryrbo, Team X-Calibur BK - 618
4 ser Mariana Andersson, Team X-Calibur BK - 817
Lag: Team X-Calibur BK - 5596
Högsta enkelserie: Zarah Ryrbo, Team X-Calibur BK - 236
Högsta lagtotal: Team X-Calibur BK - 1470
Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info