Hoppa till sidans innehåll

Dax för seriepremiärer

03 SEP 2010 13:03
Här följer en liten snabb genomgång av förutsättningar inför årets säsong!
  • Skapad: 03 SEP 2010 13:03

Då var det dags igen, en ny säsong står för dörren, en säsong som tjuvstartade i lördags med B-lagsseger i nya hallen. Dock är det denna helgen som alla serierna i bowlingsverige kommer igång på allvar.

Vårkullas A-laget har återigen placerats i div 1 östra, med bla några ordentliga långresor på programmet samt ett riktigt prestigederby.

Hur ser det ut inför premiären då? Njae förutsättningarna kunde helt klart vara bättre, premiärhelgen för oss innebär – på pappret – att ett flertal tongivande spelare har förhinder att åka med till Småland. Men många gånger brukar de som kommer in på ett bananskal kunna höja sig, ingen press ligger på oss överhuvudtaget denna redan och det gäller bara att försöka ha så roligt som möjligt på banorna.


A-lagets 6-lagsgrupp innehåller förutom oss själva även Kinna BK, Bockarna, Falkenhov, Team Falkenberg F och Turbo. En serie som inte låter helt omöjlig att återigen kunna vara bland de 3 främsta vilket innebär allsvenskt kval.

Förra årets upplaga av Varbergslaget Bockarna ansåg undertecknad vara den klart bästa på mången år, till i år har man tappat hemmastarke Magnus Larsen men för övrigt är laget intakt. Bockarna kommer definitivt vara farliga i år med. Även de övriga 3 hallandslagen har i princip samma spelarmaterial som tidigare år. Kinna BK har som vi alla vet tappat 2 givna a-lagsspelare vilket givetvis kommer bli kännbart i längden.

Vad som troligen kommer bli väldigt avgörande i vår grupp är att vinna hemmamatcherna, samtliga lag är erkänt starka hemmalag. Frågan är om vi Kinnalag har hunnit lära oss den nya hallen och att bortalagen fortfarande skall tycka att det är ett h****e att möta Kinnalag på bortaplan trots att det nu inte är den lilla trånga källaren man kommer till.

* Grundtipset är dock att Vårkulla, Kinna BK och Bockarna har tagit sig till positivt kval när säsongen summeras.


Gruppen som vi kommer att ställas mot på hemmabanorna består av Team Eksjö, Hulingen, Varta, Jönköpings KK, Jönköping BS/Boys och Oskarshamn. Störst ruljans har det varit i Jönköping då ABC bytt hall, vilket medfört att JKK fått några spelare som inte ville byta hall. Lite lustigt är det att varje år som Kinnalag får Eksjö på sin lott så blir det enbart med matcher i Kinna, undrar hur SK tänkt där?

* Eksjö, Oskarshamn och Jönköpings KK till allsvenskt kval.


Bortagruppen är ett riktigt getingbo, Team Växjö, Forsheda F, Cahoot, Karlskrona, Flax och Gamleby. Cahoot har storsatsat denna säsong och får ses som klara favoriter i gruppen, 4 nya spelare som förmodlingen går rätt in i startelvan med Peter Nordensson från Joker som största nya namnet. Växjö åkte ur allsvenskan trots att man nosade på elitseriekval, har tappat några spelare men är självklart revanchsugna. I Gamleby och Flax vimlar det av elitserierutin. Karlskrona skjuter ofta högt.

* Helt omöjligt att tippa men jag drar till med Cahoot, Oskarshamn och Gamleby till allsvenskt kval.


Där är lite av förutsättningarna för säsongen när det gäller representationslaget som alltså inleder i Växjö och Värnamo på lördag. Första derbyt mot Kinna BK spelas den 23 oktober och returen går av stapeln den 8 januari, boka in de datumen redan nu!


Farmarlaget degraderades till div 3 och får således gälla som en av favoriterna denna säsong och det primära målet är självklart, säsongen 2011-2012 skall F-laget spela div 2 igen. I gruppen återfinns fyra Göteborgslag, Sterling F, Örgryte F, Hisingen PP och Häcken samt Kinna BKs Farmarlag.

Tyvärr är det mycket svårt att avgöra kvalitén på de olika lagen i div 3 serierna på grund av att det är många Farmarlag, därav ingen djupare analys av serierna mer än ett enkelt konstaterande att det inte bör vara några större problem för Vårkulla att hamna bland de 3 främsta i gruppen. Eller?
Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info