Hoppa till sidans innehåll

Den tunga hösten fortsätter

19 OKT 2010 22:02
Inga segrar i helgen trots säsongens bästa insats på Östkusten.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Vårkulla reste till östkusten för 2 tuffa matcher, först till Gamleby, 2 mil nordost om Västervik för möte med div1-nykomlingarna.  Hemmalaget var verkligen inte gäst-vänliga och öste på ordentligt till en 9-1 ledning efter halva matchen. Enligt de rapporter jag fått från denna matchen så var känslan att vi kunde fått med oss något banpar ytterligare, fast vi skänkte bort några i slutet samtidigt som hemma-spelarna satte några rader.

I de bägge följande serierna är förstås matchen körd, men laget gör en mycket snygg avslutning och får 5-5 på dessa serier efter mycket bra bowling. Noterbart är att varje serie blev högre lagslagning och 4 gubbar över pari till lagslagningen 6303. Skönt att få med sig denna slagning trots 14-6 till Gamleby som stannade 2 käglor under en 67-slagning.

Dagens andra match spelades i Västervik mot degraderade BK Flax och som för-väntat blev även detta en promenadseger för hemmalaget. Dock började VIK bra med underläge 3-2 efter första serien och häng i ytterligare en halv serie innan Flax ryckte ifrån till 5-0 i 2:a rundan och VIK svarade för helgens plattserie. Åter-igen repades dock mod för att göra en snygg avslutning och gjorde även så trots att siffrorna rann iväg till hela 16-4 i hemmalagets favör som stanande på 6503.

Trots allt tar vi med oss ett stärkt självförtroende inför derbyt kommande helg efter helgens prestation, främst i Gamleby. Individuellt verkar Claes Hultgren och Glenn Uhlén hittat formen och agerar som ett mycket stabilt 1:a bord för tillfället. Kan inte heller låta bli att sätta stort plus bakom Staffan Hugossons insats i comebacken, härligt när konkurrensen hårdnar!

Farmarlaget tog emot Göteborgslaget Solängen och hade ledningen efter 1:a serien med 3-2, sedan föll man återigen ihop. 1-4, 2-3, 1-4 och totalt 7-13.
Åter en klen insats och avslutningsronden 1252 är på tok för dålig för oss med ambitionen att ta oss tillbaka till division 2 direkt.

Nu är det bara hårt arbete som gäller, självförtroendet har fått sig en klar törn och det gäller att få till någon seger för att kunna vända på trenden. I grund och botten vet jag om att vi skall ha ett bra F-lag i den trupp vi har och är övertygad att detta kommer att visa sig snart, varför inte redan i derbyt?

B-laget var i Borås och det blev en förkortad match. I sista serien rasade en bana i Boråshallen och när det visade sig att matchen var avgjord så kom lagen överens om att skippa sista banparet och matchen kom därför att avgöras med 19 poäng. Dessa fördelades med 11 till hemmalaget Borås GIF och 8 till oss själva, alltså ytterligare en förlust, men 11-8 mot Borås GIF får ändock ses som ett bra resultat då GIF varje år brukar ha ett starkt B-lag.

Till är det alltså dags för derbyghelgen och på agendan står Kinna BK. A-lagen går in i elden först med start kl 10:00 följt av farmarlagen kl 11:40. B-laget spela på söndagen hemma mot Elfsborg kl 11:20

 

En uppmaning till alla att komma till hallen för att bidra till en härlig stämning och en rolig bowlinglördag.  

 

Team Gamleby BC-Vårkulla 14-6 
BK Flax-Vårkulla 16-4
Vårkulla F-BF Solängen F 7-13
Borås GIF-Vårkulla B 11-8

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info