Hoppa till sidans innehåll

Derbyhelg

24 OKT 2010 23:14
Kinna BK-Vårkulla 19-21
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Derbydax och prestige på spel, vilken klubb är den starkaste i Mark. Förutsättningarna var rätt så enkla: Degraderade, stora, kaxiga Kinna BK mot uppstickarna, underdogen, hungriga Vårkulla IK med två starka säsonger bakom sig. Inledningen på denna säsongen har dock varit tung för bägge klubbarna. KBK har siffermässigt varit det bättre laget och även skrapat ihop 2 poäng fler än VIK under de inledande 7 matcherna, så visst fick Kinna gälla som favoriter. Försnacket från KBKs sida hade handlat om en enkel seger, dålig träning samt stenåldersklot. Detta bemötte Vårkulla med att borra upp ett gäng nya bollar dagarna innan derbyt, genidrag?

 

Vid matchstart kl 10 var det en välfylld läktare som mötte de 18 spelarna extra roligt att det inte bara var publik av de närmsta sörjande samt att media äntligen fått upp ögonen för division 1 bowling. Kinna BK tog klart kommando direkt i första serien och rusade iväg stort på 2 bord, samtidigt som formstarka Claes Hultgren/Glenn Uhlen tog klart kommando mot BKs första bord. Sista bordet inleddes med klar VIK dominans men BK vägrade att ge sig och matchens frontfigur Christoffer Samuelsson presenterade sig för första gången i matchen. Avslutningen med 7 strike vänder på bordet och ger BK blytunga 4-1.

Historien upprepar sig mer eller mindre i andra serien. KBK tar klart kommando på 2 bord och de övriga håller sig jämna, det ena av dessa bord får vi med oss med 1 kägla efter rafflande sista rutor. Det andra bordet plockar KBK hem med 3 käglor, efter en dubbelstrike i ruta 9-10 av – just det herr Samuelsson. Två oerhört starka vändningar av Kristoffer som kom att bli direkt match-avgörande. Trots klara 8-2 til BK kan det låta lite märkligt men hade vi fått med oss en eller bägge av dessa banor hade det psykoligiskt kunnat bli en helt annan match. Det är en väldans skillnad på 2-8 och 3-7.

 

I tredje serien görs det visserligen ett försök att ge lite liv i matchen men BK kontrollerar full-ständigt och det blir aldrig spännande, även om det var jämnt på några av borden så blev det återigen en 4-1 till hemmalaget för dagen och totalt 12-3. Sista serien blev därav något avslagen men helt plötsligt släppte de nerver som kunnat synas i de inleddande serierna för vår del och siffrorna snyggades till något till 14-6 .

 

Det skall sägas direkt att KBKs seger var solklar finns inget att säga om det, vi gör i det hela en riktigt dålig match, såg spänt och oroligt ut på många håll och det blev aldrig det raffel som vi och den stora publiken hade hoppats på. Förhoppningsvis har vi lärt oss något av denna match och vågar gå in i returen med en helt annan inställning. KBKs överlägsenhet kan även skrivas i 350 pluskäglor, och då kan man ju enkelt tro att dessa käglor ligger i tomrutor, men så är faktiskt inte fallet.

 

Ta en titt på siffrorna här nedan så ser ni att vi faktiskt har 2 tomrutor mindre än KBK, vi har lika många ”skitslag” (7 käglor eller sämre i 1:a-slaget). Det som skiljer är mängden strike och framförallt förmågan att ta vara på ett kryss. KBK bygger längre rader än vad vi gör, där hittar vi de 350 käglorna.

 

Vårkulla Kinna BK
Strike 126 163
Minst dubell 29 36
Miss 24 28
Otäckta hål 26 24
Tomrutor 50 52
9 - 10 5
7 eller lägre 50 50

 

  • Bäst 1: Publikmängden -  roligt att det kommer mycket folk till hallen när det vankas match. Givetvis har den nya hallen stor del i detta, nu gäller det att ta till vara på vågen!

  • Bäst 2: Inspelningsmusiken – Inte kan det varit en ren slump att lagens respektive Lundellfantaster toppade slagresultatet i sina lag? Nej, självklart har det med musiken att göra. Risk finnes nu att Lasse-Stefanz kommer ljuda vid returen, fast förmodligen kommer resultatnivån sjunka rejält då.

  • Roligast: Sven Örnell tillbax på banorna – Denna gång som coach, förhoppningsvis såg han att senaste 2 säsongernas bästa spelare behövs på plan.  

 

Refferat om F-laget och B-laget kommer under torsdagen

 

Kinna BK-Vårkulla 14-6

Kinna BK F-Vårkulla F 5-15

Vårkulla B-Elfsborg 6-14

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info