Hoppa till sidans innehåll

Farmarlaget var ljuset i premiären

07 SEP 2010 23:18
Farmarlaget segrade hemma mot Monark lika klart som A-laget förlorade sina matcher i Småland.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Vi börjar med det roliga först, farmarlaget, som hade sin seriepremiär på hemmabanorna mot Varbergslaget Monark.

Ett farmarlag som efter lite pusslande blev riktigt vasst på pappret med flera starka namn hade inga som helst svårigheter att bärga de två matchpoäng som stod på spel. 4 serier som alla stannade vid 4-1 gav följdaktligen seger med 16-4.

En liten putsning av hallrekordet blev det oxå, dock så kommer det givetvis att försvinna till helgen då tre division 1 lag kommer att bestiga banorna. Men låter det inte som ett gott omen att Vårkulla B hade hallrekordet efter första seriehelgen och Vårkulla F efter den andra?

Hallrekorden i Ninas bowling lyder numera:
1 ser Christoffer Jaatinen, Kinna BK & Olavi Tossavainen, BK Monark - 225
2 ser Christoffer Jaatinen, Kinna BK - 427
3 ser Christoffer Jaatinen, Kinna BK - 682
4 ser Christoffer Jaatinen, Kinna BK - 894
Lag: Vårkulla IK F - 5754

1 ser Emma Klasson BK Annik - 187
2 ser Emma Klasson BK Annik - 345
3 ser Linn Wåhlander, BK Monark & Viktoria Björk, Borås GIF - 492
4 ser Linnea Carlsson, BK Monark - 692
Lag: Inget damlag har spelat ännu


"Från botten finns det bara en väg och det är opp"/ U.Lundell

Ja så kan man gott och väl sammanfatta A-lagets seriestart. Två storförluster i Småland och riktigt svaga siffror. Dock skall sägas, men inte skyllas på, att det tyvärr saknades ett flertal spelare på denna resan.

Utgången i Växjö hade garanterat inte blivit annorlunda oavsett vilket lag vi mönstrat, Team Växjö var precis som vi misstänkte numret för stora för oss och vill säkerligen ta sig tillbaka till allsvenskans snarast möjligt. 16-3 slutade den matchen och vi hade faktiskt oavgjort 2-2 efter första serien, sedan var det bara hemma spelare på banorna. 2 serier med 300 käglors övervikt till de vita följdes av 250 plus i sista och givetvis en väldigt komfortabel resa för Kronobergskillarna.

Vidare till Värnamo för möte med Forshedas farmarlag. Även här hängde vi med i 1 serie, men jag vill ändock påstå att vi gör en klart bättre match här än den första. Många serier avgjordes inte innan slutet och 15-5 segern till Forsheda känns något för stor. Dock är det bara att gratulera hemmakillarna och hem för att öva på spärrspel för Vårkullalaget.

Härnäst väntar alltså hemmapremiär på Lördag mot Hyltelaget BK Turbo som segrade sin första match med 11-9. Bara att ta nya tag då.


Reservlaget begav sig ut på vägen med Ulricehamn som mål. Dock ville det sig inte bättre än att Vårkullas tredje förlust för helgen inkasserades denna gång med 13-7 mot stadens enda lag Bogesund.
Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info