Hoppa till sidans innehåll

Ingen revansch mot BK

11 JAN 2011 23:03
Återigen enkel seger i derby
  • Skapad: 11 JAN 2011 23:03

Kommer mer ingående refferat inom kort, så länge får ni här Markbladsrefferatet.

 

 

Vårsäsongen drog igång i helgen med en derbyomgång där Vårkulla hade chansen att ta revansch på Kinna BK i bowlingens div 1. Dock upprepade sig historien från höstmötet att KBK drog ifrån redan i matchinledningen till 4-1. Visserligen bättre motstånd av Vårkulla i de bägge mittserierna men KBKs nivå låg på en högre nivå överlag och avgjorde matchen redan efter 3 serier - slutresultatet skrevs tillslut till 14-6 samma som höstresultatet. KBK:s jämnare och starkare banpar fällde avgörandet då VIK bara hade ett banpar som hängde med motståndet.

 

Ser man på de individuella slagningarna är det även här tydlig BK dominans, Kristoffer Samuelsson toppade på 910 p, följd av Jonathan Friberg 870 och Peter Ingemarsson 864, bland denna trio slog sig endast Anders Gadh in från Vårkulla håll med 870. Vårkulla är fast förankrat i botten och har bara att invänta vårens kval för att klara sig kvar i div 1. KBK krigar dock för att försöka nå allsvenskt kval. Till helgen kommer Oskarshamn för möte med bägge lagen.

 

Även farmarlagen möttes på lördagen i div 3 och det kom att bli en riktigt rafflande tillställning som efter stor dramatik i slutrutorna slutade oavgjort 10-10 där VIK två gånger i matchen vänt underläge. Här är situationen annorlunda då VIK strider om div 2 kval medans KBK är avhängda i tabellen. Till helgen väntar Varbergslaget Rantzau som kommer på besök.

 

Vårkullas B-lag var i Borås och föll mot Borås BK med 14-6, nya chanser till helgen då Borås GIF kommer till Skenehallen.

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info