Hoppa till sidans innehåll

Lyckad 10-öringsmatch

29 MAR 2011 22:39
Storspel säkrade dessutom en kvalrunda
  • Skapad: 29 MAR 2011 22:39

Det blev en mycket lyckad säsongsavslutning för Vårkulla. Inte nog med att det var säsongens 10-öringsmatch så hägrade möjligheten att slippa första kvalrundan. Förrutsättnignarna var att man var tvungen att ta in 2 poäng och 13 diff-käglor på Full House Farmarlag och grunden på detta skulle läggas genom att besegra Hultsfredslaget Varta, gärna stort dessutom.

Lika bra att sätta full fart från början med andra ord och detta gjordes verkligen, 1643 gav 4-1 efter att fått med en något turlig bana i sista rutan. Detta följdes upp av en helt osanolik 2:a serie. 1803 - detta trots att vi hittar 3 spelare på 180-talet. En makalös islossning i säsongens sista seriematch, men den gav "bara" 3-2 trots närmare 250 käglor bättre slagning. Det är det som är tjusningen med banpoäng.

7-3 efter halva matchen, följdes upp med 4-1 och matchen var avgjord. Återigen en hög runda på 1663. 11-4 och 5109 är siffror vi inte är vana vid, deffinitivt inte denna säsongen.

Nu gällde det att fortsätta matchen igenom, dels för en hög slagning och stärkt självförtroende inför kvalet, men framförallt för att skaffa sig diffkäglor mot Full House. Tyvärr blev scenariet precis tvärtom, 1-4 och endast 1479 skrev slutresultatet till 12-8 och 6588 i lagslagning.

Känslan direkt efter var trots segern att det kunde vara väldigt onödiga poäng vi gav bort i sista serien då vi inte visste vad som hände i Skåne. Efter telefonerande till Kristianstad där Full House kamperade lugnades dock denna oron snabbt då det var stora hemmasegrar och Vårkulla kunde för första gången denna säsongen pusta ut i positiva tecken.

 

Första kvalrundan står vi alltså över och ställs sedan mot BK Animals från Klippan. Matcherna spelas den 16 eller 17 april och gissningen på hall bör vara att det kommer att hamna i Halmstad eller Falkenberg. I slutet av denna veckan kommer besked från SK.


Vårkulla vill tacka samtliga sponsorer som ställde upp på 10-öringen, det betyder mycket för vår verksamhet.

 

Farmarlaget spelade på förmiddagen sin sista match för säsongen, dessvärre blev detta återigen en förlust mot Hyltelaget BK Turbo med 5-15. F-laget hamnar därmed på en 4:e plats i serien och inget kvalspel stundar.

Reservlaget hade även dom säsongsavslutning hemma mot seriesgrarna Elfsborg. Här stretade VIK emot bra men fick tillslut ge sig med 7-13. 6:e plats plitar vi ned i verksamhetsberättelsen för B-laget säsong 2010-2011.

 

Senare under veckan kommer en summering av vårsäsongen som gått.

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info