Hoppa till sidans innehåll

Lyckad seriepremiär för VIK

10 SEP 2012 22:49
2 poäng till A- och F-laget
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Då är seriespelet igång igen och det inleddes med en bortaresa för A-laget till Lidköping och Mariestad. Inledande matchen i Lidköping mot förra årets allsvenska lag BK WIK startade på ett mycket bra och intressant sätt för Vårkulla, ledning med 4-1 var inget som hemmaspelarna hade räknat med, knappast ens vi själva. Detta blev en väckarklocka för WIK som kom in i matchen igen med en 4-1 runda till kvittering i halvtid. Men ack så nära att vi fått med oss något bord från serien. I tredje vändan gör vi en riktigt dålig insats, solklara 5-0 till WIK och 10-5 i matchen betydde givetviss att hemmalaget skulle gå ifrån ett Vårkulla vars entusiasm helt gått upp i rök.

Men icke då, en kort samling där vi lovade varandra att kriga och kämpa på hela vägen ut och detta var något vi verkligen gjorde, helt plötsligt så lyfte vi varandra och framförallt började hemmalaget se stressat ut, dom skulle ju endast ta en endaste liten banpoäng till. Så gjorde man oxå, men det satt långt inne och först med någon ruta kvar kunde man slappna av och inse att det skulle ordna upp sig.

Segern till WIK med 11-9, men en stor eloge till laget som inte gav upp när det såg så mörkt ut, att vara så nära i Lidköping trodde iaf inte undertecknad att vi skulle vara så det ger ett rejält plus på kontot!

Efter en utsökt lunch i Olles hall gav vi oss vidare till Mariestad och nu var det 2 härliga poäng som skulle bärgas. Trots en resultatmässigt klen inledningsserie så var vi ändock med i matchen och hade underläge med 3-2 som förvandlades till 5-5 efter halva matchen, dock var det en klar positiv trend i vårt spel och tredje serien strök under det tydligt då vi seglade ifrån till 9-6 ledning., dock måste väl erkännas att på ett bord dubblades det mycket turligt i sista rutan till banseger med 6 käglor - men bra lag har ju tur sägs det!

I sista serien gjorde hemmakillarna ett försök att vända på matchen men det stod ganska tidigt klart att det inte skulle vara några bekymmer att bärga 2 poäng med oss hem till Kinna och segern skrevs såsmåningom till 13-7.

Individuellt måste det i Lidköping strykas under lagets jämnhet, Glenn Uhlen toppade på 825 sedan var sex spelare samlade mellan 797 och 767. I Mariestad
hade laget 2 klara toppar, Anders Gadh som passerade 900-strecket redan i premiären med 18 käglor och ihop med Hans-Olof Halldén inte släppte några banor till hemmakillarna. Den andra toppen är comebackande Sven Örnell som stannade på 857 kägelpoäng.

Farmarlaget inledde hemma mot Mariedal och det skulle bli en match som avgjordes väldans snabbt. 4-1, 5-0, 2-3, 2-3 till 13-7 talar sitt tydliga språk om matchen. Vårkulla dödade matchen de två första rundorna och slog sedan av lite på takten i fokuseringen. Två banpar med full pott hittar vi i denna matchen Magnus Flack/Gösta Linuzon samt Kjell Algotsson/Christer Malmström. Magnus dessutom klart över 800 poäng och stannade på 848. Måste även nämna Milton Larssons debut som efter två serier löd 375, tyvärr tappade även Milton lite fart sista halvan precis som laget och stannade på 671.

Matchfakta helgens matcher:
BK WIK-Vårkulla A 11-9 (6242-6211)
Team Mariestad F-Vårkulla F 7-13 (5900-6097)
Vårkulla F-Mariedals BK 13-7 (5646-5263)

Helgens topp 5 slagningar:
Anders Gadh 918
Sven Örnell 857
Magnus Flack 848
Glenn Uhlen 825
Hans-Olof Halldén 797

Kommande helg tar A-laget emot Team Lerum på lördagen och på söndag är det dax för farmarlaget att ge sig ut på vägarna först till Borås för Möte med Ymer F och sedan vidare till Annelund. Även B-laget går in i sitt seriespel kommande helg och tar hemma emot Bogesund på söndagen.

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info