Hoppa till sidans innehåll

Pinsamma derbyinsatser

25 OKT 2011 23:26
Storstryk i bägge derbyna. B-laget desto jämnare förlust
  • Skapad: 25 OKT 2011 23:26

Det var dukat för fest på lördagen med dubbelderbyn, mycket publik och tom Borås Tidning hade för ovanlighetens skull sparat lite utrymme för att skriva om vår sport och skickade en reporter. Problemet var bara att vi själva inte närvarade mer än fysiskt.

Det blev två pinsamma insatser, visserligen började det bra med 4-0 i F-lagsmatchen som inledde dagen, men efter det skrapade vi enbart ihop 4 utav 35 möjliga banpoäng - jo ni läste rätt 4 av 35, bedrövligt.

Farmarmatchen slutade 14-5 till Kinna BK, ett för undertecknat mycket förvånande resultat. Jag hade aldrig i livet trott att KBK skulle vinna den matchen så enkelt. Jag såg det kanske inte helt osannolikt att KBK skulle kunna vinna den matchen, men aldrig så klart och att det skulle vara avgjort efter 3 serier. Vi hade våra chanser i den jämna tredje serien, men det ville sig aldrig utan alla de jämna banorna föll till BK. Med lite flytt och bättre spärrspel kunde det varit 6-8 och liv i matchen men nu blev det istället 4-11, ridå ned!

Den efterföljande A-lagsdrabbningen är deffinitivt inte så förvånande dock kanske lite stora siffror som beror på en väldigt svag insats från vår sida. KBK är ett klart bättre lag i år än förra året i mina ögon sett och förra året vann dom bägge derbyna enkelt, då verkade vi rädda för matcherna och borde lärt oss läxan.

KBK startade i ett ursinnigt tempo och gjorde 5-0 efter strålande 1793. Det var egentligen endast på ett bord vi hängde med och gjorde det i 9 rutor. I andra serien hade vi våra chanser och det var riktigt jämnt med någon ruta kvar att spela, vi hade faktiskt läge på 3-2 kanske rent av 4-1, men i det läget spännde KBK musklerna samtidigt som vi föll ihop och serien slutade 3-2 till KBK och 8-2 i matchen. Där gick luften deffinitivt ur och det blev inte mycket till match det som återstod heller. Enkla, alldelles för enkla 17-3 till Kinna.

KBK kom upp i sin normala standard här hemma med 6668 medans vi endast mäktade med 5941. De siffrorna är rent bödrövliga, det måste erkännas, på den profilen vi spelar på och det tror jag att var och en själva har konstaterat oxå. KBK har 7 gubbar över 800 medans vi inte har någon endaste. Hade det handlat om fotboll hade det varit snack om att betala tillbax entreepengen till fansen och liknande, ibland är det tur att det inte finns några pengar inom vår idrott.

Som sagt innan det var inte denna matchen vi skulle vinna utan det kommer nu tre stycken hemmamatcher i november där vi bör ha 6 poäng för att vi inte skall tappa kontakten med strecket. I våra bästa stunder har vi kapacitet att vara med där och nu gäller det att bevisa det. Hårt arbete och hjärta är vad spelarna i Färjestad möts av varje dag de kommer till sin mäktiga arena och det har tagit dom upp på fötter igen, samma sak gäller för oss.

Farmarlaget har två matcher hemma som stundar som bör vara full pott i, sedan reser man till Falkenberg poäng även där ser inte alls helt omöjligt ut. Som läget är så är det väldigt jämnt i f-lagstabellen där vi förnärvarande är under strecket, efter november tror jag dock vi är över detsamma igen.

 

B-laget var i Ulricehamn där man mötte Bogesund, en jämn match där hemmalaget hade ledningen med 9-6 inför sista serien men jakten nådde nästan ända fram till oavgjort. Ett oavgjort banpar och endast 12 käglor i diffen till Bogesund gav 11-8, inte helt långt från oavgjort med andra ord.

Efter uppehållet är det B-lagets tur att spela derby mot Kinna BK som ihop med Annik bilder ett reservlag.

Ber om ursäkt att detta blev en väldigt negativ syn på helgen, men det är så jag känner det. Hoppas vi alla reser oss ur detta och jobbar för Vårkulla IK framåt igen!

Matchfakta:
Kinna BK A-Vårkulla A 17-3
Kinna BK F-Vårkulla F 14-5
Bogesunds BK-Vårkulla B 11-8

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info