Hoppa till sidans innehåll

Resedagbok från Israel

02 AUG 2011 12:08
Resedagbok från Israel
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Resedagbok från Israel

 

Fredag 17/6     Start från Skene fm, i Tibro vid middagstid, fika och därefter samåkning med Jerry o Ingela till Arlanda. När vi var vid gaten kom göteborgarna Hedén och Hallbäck med andan i halsen efter att varit nära att fastna i fredagstrafiken till Stockholm,  vände dom vid Kungens kurva, körde tillbaka till Södertälje och via Strängnäs, Enköping och Uppsala till Arlanda något sena. Strax efter åtta lyfte vi, mellanlandning i Budapest och

Lördag 18/6     var framme i Tel Aviv vid fyratiden. Där en kille mötte oss och visade oss ut till en buss, sedan försvann han. Efter två timmar kom han tillbaka med ett stor samling finländare som skulle med samma buss. Avfärd norrut mot Haifa och anlände till hotellet för frukost vid niotiden inte allt för pigga. Det hände inte mycket under dagen men på kvällen var det invigning med flaggparad tal och dansuppvisning.

Söndag 19/6    Inget spel för Jerry och mig men vi åkte med och tittade när de andra svenskarna spelade två-manna, det verkade vara besvärligt.  Bosse Hedén var inte nöjd med 1135. Det skulle senare visa sig att det var ett gångbart resultat.

Måndag 20/6  Dags för oss att spela tvåmanna. Vi var förberedda på förutsättningarna men höll ihop spelet bra förutom att jag missade ett antal enkelkäglor (efter det spelade jag 17 serier utan enkelmiss) 1161 på mig och 1138 på Jerry blev 2299 och ledning i C-klassen.

Tisdag 21/6      I dag var det singel som gällde och det i en annan hall. Började bra med 650 på tre första därefter banbyte fem banor åt höger vilket innebar andra sidan i hallen. Fortsatte att spela bra men fick bara en dubbel, inga tomrutor och 589 vilket gjorde 1239 totalt, kände mig nöjd. Låg nu trea i All-Event på 2400 poäng. Kollade resultatet i tvåmanna, fortfarande ledning.

Onsdag 22/6    Inget spel i dag. Vi var sex pers. som hyrde minibuss med chaufför/guide och åkte söderut. Efter två timmar var vi framme i Jerusalem där vi såg flera bibliska platser som  Oljeberget, Getsemane örtagård och gamla Jerusalem med Golgata, Jesu grav och Klagomuren. Solen stod nästan rakt över oss så temperaturen var runt 35 grader. Vi åkte vidare mot Döda Havet för lunch och bad. Här var det ännu varmare i luften och runt 30 i ”vattnet” inget läge för kallsupar. Det var skönt att komma in i bussen där ac:en  stod på 22 grader. Efter 2,5 timmar var vi tillbaka i Haifa. Ny koll på resultaten, italienarna Bellomonte och Pertegato som var ett hot lyckades inte gå förbi oss. Bara en speldag kvar.

Torsdag 23/6   Tremanna idag som jag inte fick till alls, deppigt värre. Gladare när vi var tillbaka på hotellet och såg resultaten. Vi vann i tvåmanna dessutom på bättre siffror än segrarna i B-klassen. Trots tremannaspelet blev jag sexa i All Event och kom med som sista man i Masters (finalspel)

 

Fredag 24/6     Bara  Bo Hedén i B-klassen och jag  i C-klassen spelade i dag. I Masters spelas matchspel alla mot alla, resultaten från tidigare har man med sig och så får man bonus 20 p. för vunnen bana, plus 5 för serier över 200 och 10 över 250 poäng. Det var ingen tvekan vilka som var stjärnorna i sällskapet. Italienarna möttes i första serien, Pertegato slog 278 plus bonus mot Bellomonte 268. Själv slog jag 168 och fick stryk av norrmannen Hansen. Andra serien 201 och vinst mot Wrathall England. I tredje mötte jag finnen Kuronen, det var jämt i halva serien då bytte jag klot, flyttade in i banan och hittade spelet, vinst igen. Nästa motståndare var Bellomonte, jag började med tre kryss 9 spärr och dubbel, han fick en kvar på flera bra träffar så jag höll undan med 225 mot 215. Nu hade jag kommit upp till femte plats. Pertegato i sista matchen, där hade jag en dubbel i början men fick 1,2,4,10 i femte rutan täckte och slutade med sju kryss 250 p. plus 30 i bonus satt gött. Efter en stunds räknande kom Jerry fram till att jag blev trea med fyra poäng tillgodo på Wrathall. Prisutdelning med nationalsång var en upplevelse. Att jag också fick ett brons individuellt gjorde inte saken sämre. Det blev en del firande efteråt.                                                                                                           Bosse H blev femma i B-klassen.

Lördag 25/6     Ledig dag med bad i Medelhavet. På kvällen avslutningsbankett.

Söndag26/6     Hemresa. Försenat flyg till Budapest, ombokning via Berlin till Arlanda tre timmar sena.

Måndag 27/6  Strax efter tolv började färden mot Tibro och vidare till Skene dit vi kom vid sextiden på morgonen trötta men nöjda.

 

För den som är intresserad finns resultaten på ESBC (sök på google)

  

 

Det var så det gick det till i Israel!

Ture Johansson

Skribent: Ture Johansson

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info