Hoppa till sidans innehåll

Säsongen har startat

28 AUG 2010 20:05
Bowlingsäsongen 2010-2011 har startat för Vårkullas del och det var B-laget som bärgade en enkel seger i derbyt.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Återigen startade reservserierna igång veckan innan övriga serier här i Västergötland och det inledde med ett derby för Vårkullas del mot kombinationslaget Kinna BK/BK Annik. Inte nog för det var seriepremiär, det var även världspremiär för seriebowling i Ninas bowling och Cafe, den nya bowlinghallen vi har berikats med inför denna säsong. Med andra ord, mängder av hallrekord låg även i potten denna lördag.

Vi börjar med matchen och det skall genast sägas att Vårkulla kom till start med ett ovanligt starkt b-lag, detta var inte beroende på att KBK/Annik stod för motståndet utan att UK ville få igång några spelare inför kommande seriehelger.

Vårkulla hade ledningen med 8-2 i halvtid och avgjorde definitivt i tredje serien då man gick fram till 11-4 för att avsluta matchen med fullt hus och seger med 16-4. Dock ljuger siffrorna lite grann, inte att segern skulle vara hotad men i de inledande 3 vändorna var det 10 serier av de 12 som var riktigt jämna och denna gången var det kanske våra rutinerade killar som klev fram om gav ett matchavgörande.

Bäste spelare resultatmässigt för dagen i VIK blev två killar som fick förra säsongen förstörda av skador, Christian Utbult 709 och Toni Cabrera 1 kägla bakom. Men i bowling räknar vi ju banpoäng och där skrapade nämnde Christian ihop med Stefan Andersson hem alla sina 4 banor.

Så var det det här med hallrekorden oxå. Utav de 9 rekord som man får kalla för officiella så tog Vårkullaspelare hand om 2, Kinna BK 3 och Annik 4 st (dessa hade varken VIK eller KBK någon chans att rå på eftersom det var damrekorden).

Peder Thorén tog hand om det allra första rekordet över 1 serie på något blygsamma 181. Sedan trädde Kinna BK:s ålderman, Lennart Wallgren, in i spelet och roffade åt sig de övriga 3 individuella rekorden. 2 serier - 386, 3 ser - 591 och 4 ser 726.

Det finaste rekordet är ju lagrekordet och det innehar Vårkulla med 5230.
Ett resultat som bara lär stå sig tills kommande lördag förmiddag.

Damrekorden gick allihopa till Emma Klasson 152-314-479-614

En inte allt för vild gissning är väl att de flesta utav dessa 9 rekorden ryker nästa helg trots att inget av de 3 representationslagen i hallen har hemmamatcher.
Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info