Hoppa till sidans innehåll

Seger i hallpremiären

16 SEP 2010 00:03
Det blev en perfekt premiär i Ninas bowling, mycket folk, hygglig bowling och seger mot BK Turbo!
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Det kom att bli en riktigt spännande och kul match som bjöds på i hemmapremiären mot Hyltelaget BK Turbo. BK Turbo som värmt upp med att göra en spelmässigt helt okej match mot Kinna BK, som vann med 15-5, inledde bäst och visade att det fanns en stor vilja i laget. Gästerna med många unga killar som gillade att höras, inledde med 3-2 i första vändan efter en något nervös och spänd inledning från Vårkulla. Efter denna inledning var det bara en sak som gällde för dagen och det var att förbereda sig på att kriga för alla banpoäng något som verkligen skulle visa sig i de följande 2 serierna att vi gjorde.

Andra serien är egentligen inte mycket att orda om 5 banpoäng som fördelades relativt odramatiskt, 3 till Vårkulla och 2 till Turbo gav halvtidsställningen 5-5. Tredje serien däremot blev rafflande. Många jämna bord mestadels med ett litet övertag för vår del, men hela tiden med ett Turbo som ivrigt slet för att komma ikapp, dock höll vi undan och visade att rutin betyder en hel del i bowling. 4-1 och ledning med 9-6 inför sista serien. En sista serie som tämligen snabbt skulle visa sig tillhöra Vårkulla, luften verkade gå ur smålänningarna efter 3:e serien och våra egna anspänningar släppte ordentligt och det släppte ordentligt. En avslutning på fina 1704 bidrog till slutsiffrorna 13-7.

Som så många gånger förr brukar jag försöka framhålla laginsatsen och gör det absolut denna gången med, fast jag måste ändå framhålla två namn. Lennart ”Malle” Mattsson som dominerade på banorna, matchbäst, 4 banor och iskall i sistarutorna. Härligt att se att det äntligen har lossnat för Malle efter två halvdana säsongen i VIK:s röda tröja. Den andre jag vill framhålla är lagledaren för dagen, Mikael ”Krösa” Sjögren som tryggt lotsade oss genom matchen, perfekt att ha en coach som tar hand om byten och framförallt ”ser” byten samt peppar bakom.

”Häng med på party, slit dig och kom loss” / Ulf Neidemar

Fast kanske det viktigaste av allt var stämningen i hallen, mycket folk bakom som levde sig in i matchen, var det nyhetens behag med den nya hallen? Förhoppningsvis inte, vi hoppas att det är såhär varje match vilket gör det mycket roligare att spela matcherna. Tack!


Farmarlagets resa till Göteborg blev inte lika rolig, först möte mot klassiska Örgrytes farmarlag och sedan mot Sterlings dito medförde 2 storförluster. 14-6 mot ÖIS och 14-5 mot Sterling. Om dessa matcher finns av förklarliga skäl inte mycket att skriva mer än att det var en kraftig underprestering och att det bara är att resa sig igen.


Slutligen har vi reservlaget som även dom förlorade hemma mot Viskan, ett lag som förmodligen tar hem reservserien, med 17-3.


Till helgen väntar nya drabbningar, först ut är farmarlaget som möter Bockarnas farmarlag kl 11:20. Extra intressant för Bockarna eftersom deras representationslag kommer på besök direkt efter uppehållet. Bockarna har vunnit sina bägge hemmamatcher i serieupptakten, nu återstår att se hur de klarar sig på bortaplan. Direkt efter detta kl 13:20 äntrar a-laget banorna för möte med Eksjö BK, förmodligen med seniordominanten Christer Danielsson i truppen. Eksjö har inlett 1 poäng på sina två inledande hemmamatcher efter poäng mot Flax och förlust mot Jönköpings KK. B-laget åker på söndag till Borås för möte mot Midas som hittills kammat bnoll i sina matcher

Som statistiknörd studerade jag Danielssons matchresultat sedan rankingsystemet infördes på allvar i svensk bowling. Det handlar om 4 säsonger och på dessa har ”CD” spelat 96 seriematcher, 78 av dessa har varit över pari och 25 st över 900. Senast CD missade pari var den 21 november, alltså snart 1 år sedan. Minst sagt en imponerande statistik.

Avslutningsvis måste ju även hallrekorden i Ninas bowling uppdateras:
1 ser Jonas Brinkensjö, BK Turbo - 242
2 ser Jonas Brinkensjö, BK Turbo - 463
3 ser Christoffer Jaatinen, Kinna BK - 682
4 ser Christoffer Jaatinen, Kinna BK - 894
Lag: Kinna BK - 6368
Högsta enkelserie: Christoffer Jaatinen, Kinna BK - 268
Högsta lagtotal: Vårkulla IK - 1704

1 ser Carina Andrén, BK Annik - 211
2 ser Carina Andrén, BK Annik - 399
3 ser Sukanya Karlsson, BK Annik - 553
4 ser Carina Andrén, BK Annik - 752
Lag: BK Annik - 5327
Högsta enkelserie: Carina Andrén, BK Annik - 211
Högsta lagtotal: BK Vågen - 1437
Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info