Hoppa till sidans innehåll

Seger i sponsormatchen

26 MAR 2012 23:06
F-laget och B-lagets säsong över
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

A-laget avslutade grundserien med att ta den nödvändiga poängen för att bli bästa 5:a och slippa första kvalomgången, nu tog man dessutom ytterligare 1 poäng vilket betydde seger hemma mot Bockarna.

Matchen började trevande från bägge lagen, med varsin runda på 1400-talet. Snöppligt för oss var dessutom att gästerna fivck med sig totalen med 4 käglor vilket gav 2-3 i matchen. I andra serien var det dock återbetalning som gällde och för vår del var den ooerhört skön att få med oss vändningen med 9 käglor i totalen och ett bord med 1 kägla. Givetvis tyckte Varbergsfolket precis det motsatta och 4-1 blev nog det som psykologiskt avgjorde matchen.

I tredje serien gjorde vi återigen 4-1 och hade säkrat oavgjort i matchen, men givetvis ville vi vinna och avslutade med 2-3 i sista serien till matchvinst med 12-8. 

Eftersom det dessutom var den årliga "10-örings"-matchen så var slagningen denna dag minst lika intressant som själva matchpoängen och den stannade på 6383 vilket gav många fina 10-öringar till klubbkassan. Ett stort tack riktar Vårkulla till sponsorerna som ställt upp på detta!

Som jag var inne på i förra veckans refferat brukar jag hylla laget och denna veckan går det inte att göra annat, trots att vi hade ett fullponägspar i Ingemar 'Spunk' Johansson och Hans-Olof Hallden. Samtliga spelare samlade inom 66 käglor mellan 836 och 770 - snyggt gjort!

Vi slutar alltså 5:a i serien - 4 poäng efter Clan som knep 3:e platsen. 4 snöpliga poäng kan tyckas och visst hittar vi dom 4 poängen lätt (hemma falkenberg, borta karlskrona, borta Jönköping) men nu har vi inte dom poängen och vi kan bara konstatera att vi inte är bättre än 21 poäng. Skall vi leta matcher efter poäng skall vi oxå minnas att vi hade flytet med oss främst på resan till Oskarshamn och Hultsfred där hemmalagen inte hade sina bättre dagar.

Jag har innan mätt oss med Kinna BK i tabellen och tänker göra det nu med, inte för att jag anser att vi är på deras nivå det visade derbyna tydligt, utan för att gjuta mod och pumpa oss med självförtroende. Vi enbart är 6 poäng efter KBK i tabellen, kollar vi de 20 matcherna mot övriga lag så är vi 2 poäng bakom KBK. KBK har plockat 19 hemma och 8 borta, vi har tagit 15 poäng hemma och 6 borta. Ta bort derby matcherna så är det för KBK 17-6 och för oss 15-6. Dock finns det en betydlig skillnad. KBK har vunnit flertalet av sina hemmamatcher enkelt vi har fått kämpa för våra poäng.
KBK har hemma 156-61 (14,2-5,5) och borta 103-115 (9,4-10,5)
våra motsvarande siffror är 122-96 (11,1-8-7) och 82-138 (7,5-12,5)


Nu stundar alltså kval och det blir segraren mellan Joker Farmarlag och Västra Frölunda. För vår del betyder det att kvalet kommer att spelas 21 eller 22 april i neutral hall. Joker och Frölunda gör upp helgen innan och Joker får anses som klara favoriter i denna drabbning. Var vi kan få spela är givetvis svårt att förrutse men logiska hallar bör väl vara Boråshallen, Mölnlycke, Kungsbacka eller Varberg. Dock fär inte allting logiskt när svenska bowlingförbundet är inblandat då man som exempel minns förra året då Kinna BK mötte Gothia i Värnamo.

 

 

Farmarlaget reste till Halland och som ni läst i tidigare nyhet så var det ju otroligt mycket som skulle rullat Vårkullas väg för att få kvala mot div 2 och när vi själva inte tog chansen så konstateras att detta blev säsongsavslutning för laget.

Det började förvisso bra i Halmstad mot Safir med en 4-1 ledning, men sedan var det roliga över, hemmalaget segrade med 13-6 och vi hade endast 1 banpar som kunde mäta sig med hemmalaget - kanske inte heller någon tillfällighet att det var Halmstadboenda Magnus Flack som stretade emot mest. I par med Ture Johansson landade dom strax över pari och obesegrade, med 1 oavgjord.

Vidare till Hyltebruk och dess 4-banshallen efter en stabil buffe på rejmes i vanlig ordning. Kanske var det detta intag som bidrog till 1:a starten lämnade 6-2 till Turbo? Andragänget försökte komma ikapp men förgäves och Turbo kunde segra farmarmötet med 12-8. Samma siffror som det blev mellan A-lagen, fast till Vårkullas fördel. Återigen var det paret Flack/Johansson som stredade emot bäst med 3 inspelade banpoäng.


Farmarlaget slutar därmed på en 5:e plats i tabellen med 17 inspelade poäng, hela 6 poäng från kvalplatsen och 5 poäng efter Kinna BK. En svajig höst får sägas ligga bakom att inte en kvalplats kunde knipas för våren har sett ganska så bra ut med 11 inspelade pinnar av 20 möjliga. Hösten gav alltså enbart 6 av 24 poäng.

 

Även B-laget avslutade säsongen denna helgen och gjorde det med vinst hemma mot Calluna/mariedal. Tyvärr blev det en något märklig och avslagen historia då Boråsarna endast kom till start med 7 spelare. Dock tar det inte ifrån vår prestation då slagningen var rätt så god och segern skrevs till 14-6.

B-laget slutar därmed på en 7:e plats i tabellen med 12 inspelade poäng. Viskan segrade på 30 pinnar.

 

Matchfakta:

Vårkulla-Bockarna 12-8
Safir-Vårkulla F 13-6
Turbo F-Vårkulla F 11-8
Vårkulla B-Calluna/Mariedal B 14-6

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info