Hoppa till sidans innehåll

Segrar i premiären

08 SEP 2011 23:03
Varsin seger för alla Vårkullalag i inledningen
  • Skapad: 08 SEP 2011 23:03

Då var seriespelet igång igen och A-laget, som i vanlig ordning härjar i östra ettan, inlede med resa till Gamleby och Västervik. Först på etappen stod Gamleby där det blev en hackig inledning. Under inspelningen havererade en bana och efter lite snack om att gå ned på 6-bansmatch löste dock hallkillarna problemet med maskinen och spelet komigång 1 timme försenat. Sjävlklart sådant som kan hända och inget att rå på, nu blev det en trevlig timma i väntan istället ihop med ett härligt östkustgäng.

 

När matchen väl kom igång var det ett taggat Vårkulla som inledde med chockartade 5-0, där vi faktiskt inte var nära att tappa någon bana alls. Efter denna inledning vaknade Gamleby till liv och ville vara med i matchen på allvar, dock var det vi som fick med två jämna banor i slutet och ledning 7-3 efter halva spelade matchen.

 

Efter detta känndes det förvånnansvärt tryggt och stabilt, vi gnetade på bra och tog vara på chanserna. Täckte upp de viktiga käglorna och hade kul som ett lag på banorna. Slutresultatet 12-8 i vår favör grundlades i matchens första hälft och från att inte ha tagit någon bortaseger (förutom kvalet) förra säsongen till att vinna årets första bortamatch var en härlig känsla.

 

Vidare till "storebror" Västervik och möte med BK Flax, som alltid brukar vara ett topplag. Detta blev rena motsatsen till första matchen, hemmalaget tog taktpinnen direkt och var det klart bättre laget och gjorde snabbt 9-1.

 

Förvisso hade det varit en lång dag med tidig uppstigning, många timmar i buss och 2:a match, men insatsen var pinsamt dålig. Ingen inställning och svaga prestationer ledde fram till hemmaseger med 17-3 och ingen av de 16 spelarna på plan verkade tyvärr ha speciellt roligt.

 

Farmarlaget hade även de sin premiär på bortabanor och först ut var Getinge där man något överraskande segrade med 11-9, rapporterna säger att det var tätt matchen igenom och inför allra sista serien var ställningen 7-10, oavgjort var alltså säkrat. Dock ville man givetvis ha med sig alla poängen och tack vare starka sistarutor av Kjell Algotsson/Andreas Drottholm bärgades denna.

 

I Halmstad ställdes man på eftermiddagen mot Tylön och inledde med en 4-1 ledning, sedan tog orken slut. Dock var man med ända till sista serien då sällningen var 8-7. I sista serien var man dock aldrig nära att kunna hota en hemmaseger om tillslut skrevs till 12-8.

 

B-laget hade sin premiär redan helgen innan och var då i Borås för möte med BBK. Förlust med 11-9 i en jämn historia. Även denna helgen var det Boråshallen som gällde och nu stod GIF för motsåndet. Ett GIF som inledde bäst och ledde med 9-6 inför sista serien. Då hände det något med Vårkullakillarna som väldigt överraskande och starkt vände hela matchen till seger med 10-9.

 

Till helgen som kommer har samtliga Vårkullalag hemmapremiärer. A-laget möter Brutus Club från Tranås, som förmodligen kommer att kunna vara med att slåss i toppen på tabellen. Farmarlaget möter ett givet topplag från Varberg - Rantzau och  reservlaget ställs mot Elfsborg.

 

Matchfakta:

Team Gamleby-Vårkulla A 8-12

BK Flax-Vårkulla A 17-3 

Getinge BK-Vårkulla F 9-11 

BS Tylön-Vårkulla F 12-8 

Borås BK-Vårkulla B 11-9

Borås GIF-Vårkulla B 9-10

 

 

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info