Hoppa till sidans innehåll

Sista höstomgågen spelad

04 DEC 2012 22:35
A- & F-lagen övervintrar i serietopp
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:13

Höstens sista serieomgång och A-laget styrde resan norrut i distriktet. Första stopp i Falköping för möte med BK Oden. Redan när serieindelningen anlände visste vi att man är tvungen att skjuta högt i Falköping för att ha en chans att vinna. Oden brukar stanna på 68-siffror.

Denna lördagen var deffinitivit inget undantag, tvärtom. Sjuka 7052 av Oden, ett snitt på 882 /spelare. Precis som jag har sagt innan så tåls det att sägas igen, oavsett hur gynsamm profilen är så skall siffrorna göras, därav är det bara att lyfta på hatten och gratulera hemmalaget till en grym slagning.

Vi själva då? Nä 6245 på detta underlag är inte OK, vi gör en dålig match, utan tvekan. Delvis kan det förklaras med att matchen dock direkt från start, men ändå inte, skärpan att hålla nere siffrorna borde funnits med i spelet. Förlust med 1-19, ja ni läste rätt 1-19. De vi skall tacka är Mikael SJögren/Hans-Olof Hallden som i tredje serien tog Vårkullas bana, med minsta möjliga marginal 1 kägla. Detta efter att motståndarna ställt upp 7-10 i sista rutan och totalbommat spärrförsöket, (undra om Odenparet fick höra detta på kvällens julfest?).  En spelare som dock skall ha beröm för sin insats i Falköping är Ingemar "Aldo" Johansson som stannade på 906.

Vidare till Vänersborg som vi visste skulle betyda betydligt tuffare förutsättningar på banan. Här var det ett helt annat spel som gällde och framförllt en betydligt jämnare match.

De inledande två serierna innebar ett övertag för hemmalaget med 4 pinnar, 7-3. Dock var känslan denna gång att vi deffinitivt var med i matchen och att det skulle kunna gå att skaka om händelserna. Mycket riktigt i tredje serien sätter vi igång i rysslig fart, både med spelet och med rösterna. I samma takt så rasslade banpoängen in på Vårkullakontot, ställningen i serien blev 4-1 efter 5 käglors nederlag på det tappade bordet pga en genomskärare i sista rutan. Dock 8-7 till hemmalaget och rafflet skulle fortsätta.

I sista serien märks tydligt vilken vilja det fanns att få med sig segern hem i denna match, intensiteten ökade och visst hördes det, till hemmalagets frustration. Med 3-4 rutor kvar stod det klart att 4 av de 5 poängen var relativt klart vart de skulle hamna och det var 3-1 i vår favvör och räddat oavgjort i matchen. Det sista bordet avgjordes i sista rutan och det var Stafan Hugosson som fick sätta spiken i Vänersborgslaminaten och inbringa Skrufschas första hemmaförlust.

Hugo

Dagen till ära som matchdödare klär Hugo upp sig för att fira

Första bordet med Sven Örnell/Anders Gadh blev matchens förgrunds-figurer med 4 banpoöng och de 2 högsta slagningarna i matchen. Svens 865 är ett mycket bra resultat i den erkännt tuffa Vänersborgshallen, Anders assisterade med 811 kägelpoäng.

Ett glatt Vårkullagäng kan nu fira jul som serieledare, en skön känsla efter två tuffa år resultatmässigt.

Farmarlaget tog emot Kinna BK som hade revansch att kräva i derbyt. 4-1,1-4, 4-1 vittnar om en svängande tillställing. KBK hade dock inte gett upp matchen utan väkte liv i tillställningen. Det blev tillslut totalslagningen i serien som blev avgörande och denna gick till Vårkullasfördel med 4 käglor.

Matchens lirare hittar vi i Andreas Drottholm som låg på pari efter 3 serier medn tappade tempot i sista och stannade på 779. Säsongsdebuterande Ingvar Askerdal fixade dock pari med 7 käglors marginal  på sina 3 serier vilket framförallt inbringade 3 banpoäng till laget.

Även farmarlaget övervintrar som serieledare med 3 poängs marginal före Annelund. Änn viktigare är marginalen ned till 4:e plats, vilket för tillfället är Kinna BK. Hela 9 poängs skillnad till andra sidan strecket och det ser onekligen bra ut att få spela div 2 kval till våren.

B-laget ställdes i Borås mot Borås BK men här finns det inte mycket mer att orda om än att BBK segrade med 14-6. I tabellen besitter B-laget en 6:e plats.

Seriespelet drar nu igång igen den 12 januari då A-laget ställs mot serietrean Kungsbacka hemma i Kinna. Farmarlaget har hemmamatch mot odens F2 lag samma lördag medans B-laget är spellediga ytterligare en helg.


BK Oden-Vårkulla IK 19-1 (7052-6245)
BK Skrufscha-Vårkulla IK 9-11 (6007-6092)
Vårkulla F-Kinna BK F 11-9 (5634-5410)
Borås BK B-Vårkulla B 14-6 (5379-5140)

Helgens topp 3 slagningar:
Ingemar A Johansson 906
Sven Örnell 865
Anders Gadh 852

Säsongens topp 5 slagningar:
Glenn Uhlen 937
Claes Hultgren 935
Anders Gadh 918
Ingemar A Johansson 906
Anders Gadh 872

Till sist måste jag bara ställa mig frågan vad det är för tuppfäktning som pågår i grannhallarna Skara/Skövde/Falköping. Bästalagen i respektive hall hade denna helgen följande slagningar:

Oden, Falköping 7052 - division 1
Kåess, Skara 7021 - division 2!
Arn, Skövde 6873 - division 1

Säga vad man vill, självförtroende skaffar man ju sig, men jag personligen tror inte att det gynnar lagen inför ett tufft kval i vår.


Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info