Hoppa till sidans innehåll

Svängiga Januari

16 FEB 2012 13:05
Ömsom vin, ömsom vatten
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

Januari månads matchande började med ett derby mot Kinna BK, ett derby som återigen vanns enkelt av KBK. Denna gången kan jag dock tycka att siffrorna, 16-3, var onödigt stora då det var klart jämnare möte denna gången. Ett flertal bord som avgjordes i slutet, dock skall sägas att BK visar sin styrka när det drar ihop sig samtidigt som vi kanske rent av många gånger har för mycket respekt i dessa matcher. Som sagt tidigare är det inga förluster att skämmas över, men siffrorna blir tyvärr allt för stora.

Desto roligare hade vi på smålandsresan till Oskarshamn och Hultsfred. Inför resan såg det mörkt ut i truppen och vi tvingades att åka med 8 spelare, inklusive en halvskadad Toni Cabrera och en säsongsdebuterande Staffan Hugosson. Som ni förstår var det inte mycket som talade för oss och hade våra bowlingserier varit spelbara på oddset hade förmodligen dessa matcher stängts av Svenska spel.

I Oskarshamn inledde vi med blytunga 5-0 och i andra serien chockade Ingemar ”Aldo” Johansson alla med att inleda med 11 kryss, varpå sista slaget satt perfekt i fickan men 7:ans kägla stod retfullt kvar för 299. Oskarshamn spelade sig förvisso in i matchen men en skrällseger för vår del var aldrig i fara. Vidare till festivalmetropolen Hultsfred och en hall som faktiskt väckte vissa minnen till liv då den minde om gamla Kinnahallen i vissa avseendet. Detta kom att bli en riktigt tätt och spännande match inför en stor engagerad hemmapublik. Återigen var det vi som tog ledningen i matchen men Hulingen slet och inför sista serien var ledningen 8-7 till vår fördel. Sista serien blev rafflande men vi lyckades reda ut stormen och tog en härlig dubbelseger på bortaplan, vilket gjorde hemresan betydligt roligare. Samtidigt måste även sägas att att vi hade flyttet med oss dessa matcher då inget av hemmalagen kom upp i normal standard, underskattning?

Stärkta av bortasegrarna tog vi emot Nässjölaget Clan kommande lördag, ett gäng unga duktiga killar med den bästa av bowlingutbildningar man kan tänka sig på brinellgymnasiet. Clan inledde med att besegra KBK och var varma i kläderna mot oss vilket gästerna snabbt drog nytta av och ryckte åt sig en ledning första halvan. Vi krigar på matchen igenom och gör absolut ingen dålig match, men å andra sidan finns det mer att ge också. Clans seger är egentligen aldrig hotad även om vi som sagt gör ett godhjärtat försök. 4 blytunga poäng till Nässjö i som helt plötsligt är med i racet om allsvenskt kval igen.

Avslutningsmatchen i Januari gick mot BK Turbo hemma i Kinna och kom att gå till historien med 4 slagna klubbrekord. Det var Anders Gadh som var på strålande spelhumör redan från start och inledde matchen med 11 raka kryss, för att avsluta med ett klart sämre slag än det ”Aldo” hade två veckor tidigare. 6-10 ställdes kvar och 298 lyste på resultattavlan. Fortsättningen på 236-222-223 gav nya klubbrekord som lyder 534 på 2 serier, 756 – 3 serier och 979 över 4 serier. En putsning av Ingemar ”Aldo” Johanssons drygt 1 år gamla rekord med 3 käglor. För övrigt ett rekord som också slogs mot Turbo, drömmotståndare?

Matchen då? Jo, den vanns med 12-8, dock inte helt problemfritt då Turbo fick sina lägen till skänks, men lyckades som väl var inte utnyttja dom till max.

Tabellen är stenhård då det enbart skilljer 4 poäng mellan trean Forsheda och sexan Brutus. Det som nu gäller är att varje match är grymt viktig inför stundande kval, alla placeringar är viktiga i sig (svenska har sett över kvallottningen och ger  bla 4:an en extrachans). Härnäst väntar bortamatcher mot tredje och fjärdeplacerade lagen i serien, Clan och Forsheda.

En liten påminnelse är att trots att vi blivit totalt utspelade av Kinna BK två gånger denna säsong så är vi endast 4 poäng efter dom i serien, det betyder med andra ord att vi tagit exakt lika många poäng mot övriga lag som KBK. Med andra ord – helt hopplösa är vi inte!

 

Fortsättning om farmarlaget och b-laget kommer snart.....

 

 

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info