Hoppa till sidans innehåll

Vårsammanfattning

04 APR 2011 18:01
Seriespelet är över och formen är i klar positiv trend
  • Uppdaterad: 11 NOV 2013 20:11

När vi gick in i vårsäsongen var det med vetskapen att vi skulle tvingas till kvalspel för att klara oss kvar i division 1. Nu gällde det bara två saker, göra en bra vårsäsong för att få en så bra placering som möjligt i kvalträdet samt att skaffa oss ett självförtroende inför kvalet. Två saker som givetvis faller hand i hand.

 

Spelmässigt har vårsäsongen varit klart bättre än hösten, delvis beroende på en betydligt med förlåtande hemmaprofil men även på bortabanor har det visats prov på bra spel främst i Falkenberg där det sköts 63 i bägge matcherna. På hemmabanorna avslutade vi seriespelet med 2 matcher över pari, något som vi alla vet var väldigt betydelsefullt då vi passerade Full House i kampen om att stå över första kvalrundan. Dessutom slipper vi även att möta ett av div 2 bästa lag, på pappret, Team Eagles från Ljungby. Ljungbykillarna har skrapat ihop 39 av 44 poäng under året vilket inger respekt och kommer bli svårslagna.

 

Nu fick vi istället BK Animals från Klippan på vår lott, en match som kommer att spelas i Halmstad. Animals har besökt Halmstad i år och presterade då 6054  vilket man i andra matchen höjde till 6197. På bortabanor har Skåningarna vunnit 5 matcher av 11 möjliga. Ett betydligt bättre facit än vad vi har, men vi har å andra sidan ställts mot starkare motstånd.

 

Hur som, det är nu det skall avgöras vilken rubrik vi kan sätta på säsongen 2010-2011. Vid seger så är det självklart att vi räddar hela säsongen och stannar kvar i division 1, för där hör vi väl hemma?

 

Vad är då förklaringen till att vi varit så svaga denna säsongen? Det finns en del faktorer som har spelat in, men absolut inget som helst att skylla på. Många har av olika anledningar haft förhinder att spela många helger, självklart tråkigt att inte kunna ställa upp med starkaste laget varje match. Det har snackats om att vi har en ny hall som en faktor att vi varit svaga. Detta köper dock inte undertecknad, visst det psykiskt jobbiga att gå ned i Kinnahallen och veta att det i princip är omöjligt att vinna där är borta, men vi tränar i vår hall varje vecka det gör inte motståndarna.

 

Nu gäller det som sagt att ge allt i Halmstad för att rädda oss kvar i division 1, gör vi det kan vi med gott samvete avsluta säsongen med ett besök på Harrys i sommarstaden.

 

Farmalaget hade kommit igång i slutet av hösten och förhoppningarna var här att allt skulle ordna upp sig efter den katastrofala starten man fått på serien. Dessvärre vände det nedåt igen och i sanningens namn var man aldrig riktigt nära att ta sig till div 2 kval trots att man faktiskt hade chansen med 2 omgångar kvar att spela.

 

Detta får ses som en klar missräkning då F-laget verkligen borde varit på rätt sida strecket och inte behövt avsluta säsongen i förtid. Visserligen har f-laget brandskattats pga spelare saknats i A-laget många gånger, men ändå anser vi nog alla att det borde vart bättre placering.

 

B-laget slutade 6:a i reservserien, en placering ungefär som förväntat. Positivt är dock att slagningarna under våren vid ett flertal tillfällen varit goda.

 

Tittar vi lite på de individuella prestationerna så belönades Ingemar ”Aldo” Johansson med ett nytt klubbrekord över 4 serier. Detta lyder 976 och sattes i Hyltebruk. Några veckor senare var det nära att Anders Gadh ökade på detta rekord men Anders nöjde sig med 975 på hemmabanorna.

Sett till hela vårsäsongen har Anders vart i en strålande form med ett snitt på 213. Claes Hultgren är en annan som verkligen hittat formen och har under våren snittat 207. Förhoppningsvis så håller detta i över årets viktigaste macher. Jämför man höst och vår säsongen så har de flesta höjt sig, som väl är.

Skribent: Anders Gadh

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info