Hoppa till sidans innehåll

Seniortouren

13 DEC 2016 10:58
  • Uppdaterad: 13 DEC 2016 11:01

I årets fjärde deltävling av seniortouren som avgjordes i Nyköping, lossnade det äntligen för Vårkullas tourbowlare. Efter en oviss och nervös väntan på sista kvalstarten skulle spelats färdigt visade det sig att både Ingemar Johansson och Ture Johansson klarade sig vidare till finalspelet med 3 käglors marginal, dessvärre fick inte den tredje Vårkullabowlaren på plats, Sven Örnell med sig de sista käglorna och missade med 2 käglor och stannade på en slutlig 42:a plats (40 st går till finalspelet). Sven satsade allt på ett kort på söndagmorgonen för att försöka ta sig in till finalen via en sista möjlighet, men även här grinade oturen i Svens ansikte och missat finalspel med 3 pinnar denna gång.

 Väl i finalen så spelade Ingemar ”Spunk” Johansson en trygg och stabil bowling rätt igenom och tog sig med marginal vidare varje gång ”cutten” drogs för nästa finalsteg. Ingemar som är en erkänt stark matchspelare var hastigt och lustigt med bland de 8:a sista när den så kallade karusellen startades i två grupper, där lägsta serien åker ut efter varje steg. Här tog det stopp för Ingemar i första vändan efter stor dramatik, efter en hård kamp mot dubble världsmästaren Christer Danielsson, fick ”Spunk” ge sig med minsta möjliga marginal. En slutlig 8:e plats för Ingemar i hans första stora tourfinal bådar gott inför fortsättningen på säsongen. 

Ture Johansson fick dessvärre lämna återbud till finalspelet denna gång, men ligger bäst till av Kinnabowlarna i den totala poängbarometern som mynnar ut i en stor final i Maj. Nästa deltävling avgörs i mellandagarna i Eskilstuna, räkna med att Vårkullatrion har fått blodad tand.

 

Skribent: Vårkulla
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: This is a mailto link

Se all info