Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seriespelet åter igång

15 SEP 2021 16:22
  • Skapad: 15 SEP 2021 16:22

Efter 303 dagars uppehåll pga. pandemin är åter bowlingen igång och Vårkulla hade i helgen 5st bortamatcher som gav lite varierat resultat.

A-laget hade 2st bortamatcher i Jönköping och startade på ett strålande vis mot Jönköping BK med att vinna de båda första serierna med 5-0 5-0, efter detta hade grabbarna i Vårkulla full koll på motståndana och vinner de avslutande serierna med 4-1 4-1, segern grundades i ett starkt lagspel där alla hjälptes åt, om någon skall berömmas lite extra är det Johan Högberg som anförde laget med 867 poäng, kul att även ett av Vårkullas nyförvärv Tobias Wallin fick chansen i A-laget.

I den andra matchen mot Södra BK tar åter igen Vårkulla tag i taktpinnen och tar ledningen med 4-1, tyvärr tappar man samma siffror i nästa serie med några få käglor, de två sista serierna är enorm jämna och Vårkulla orkar inte riktigt hänga med i slutrutorna och tappar med 0-5 3-2 vilket gör att Vårkulla förlorar med 12-8 men gör ett jättebra resultat med 197,5 i snitt på laget, Anders Gadh, Christer Malmström och Ingemar A Johansson är dom som utmärker sig i denna matchen.

Totalt sätt en bra seriepremiär för Vårkullas A-Lag  

F-laget hade en tuff bortaresa till Skillingaryd och möte med Skillingaryds IS, efter 2 serier står det    5-5 och i tredje serien tar Vårkulla tag i spelet och lagmoralen visar sig och blir 4-1 till Vårkulla, i sista serien är det jämt ända fram i sista rutan och tyvärr vinner Skillingaryd IS denna serie med 4-0 och en match blir oavgjord vilket gör att Vårkulla förlorar matchen med 1 kägla, om det är något som är positivt så är det att våra 2st nyförvärv Jonny Larsson och Calle Thysell blir bäst i laget och visar redan vilken kvalitet dom besitter, blir en kul säsong att följa dessa spelare.

B-laget som Vårkulla har ihop med Kinna BK och som är våra klubbars utvecklingslag hade 2st svåra bortamatcher, först i Lidköping mot BK Lidex där Vårkulla/Kinna BK totalt dominerar matchen med starkt lagspel, efter 2serier stod det 8-2 och i 3:e tar Vårkulla/Kinna BK 5-0 och matchen är klar och till slut blir det 16-4 till Vårkulla/Kinna BK, bra laginsats med Lars-Inge Nilsson som utmärkte sig lite extra.

I den andra matchen i Lilla Edet mot BK Edet är det jämt efter 2 serier 5-5, efter detta orkar inte Vårkulla/Kinna BK hänga med BK Edet utan matchen slutar 13-7 till BK Edet, trots förlusten finns det många positiv saker att ta med sig, även i denna matchen visar Lars-Inge Nilsson sitt fina spel, våra ungdomar Anna o Ebba Engelbrektsson och Texx Liljekrantz  visar att vi har en bra och ny generation bowlare på gång.

När det gäller B-Laget Vårkulla/Kinna BK så är vi jättenöjda med en bortaseger och jättefina resultat vilket lovar gott för framtiden

 

Skribent: Vårkulla
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 0705471202
E-post: This is a mailto link

Se all info