Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska


Vi laddar upp inför SM-slutspelet med att kolla läget med varje semifinallag. Först ut är Team Alingsås och BK Kaskad som möts i den ena herrsemifinalen.
 
Kvalet i Individuella SM är i full gång i Bowl-O-Rama, Stockholm. Det håller på fram till 29 maj och det finns fortfarande platser kvar i flera starter. Finalspelet genomförs den 4-6 juni.
 
Herrlandslaget hade i helgen träningsläger i Helsingborg och Höganäs inför EM. – Det var en trevlig helg och kul att träffa alla, säger William Svensson.
 
Till helgen är det dags för SM-slutspel i Nyköping och nu är det klart vilka som möts i semifinalerna. På damsidan har Spader Dam valt att möta B-K Eva och på herrsidan har Team Alingsås valt att möta BK Kaskad.
 

Kvalklart till Elitserien

(2022-05-16 18:02)
I helgen avgjordes kvalet i de olika serierna. Cahoot och Hallandia är klara för damernas elitserie och Hammarby höll sig kvar. Så även Kulladal i herrarnas serie som får sällskap av Full House och KW/Köping samt Stureby som får en reservplats.
 
Passa på att spela Pre Swedish Youth Tour genom Lanetalk senast fredag 20 maj. I prispotten finns startplatser till Swedish Youth Tour 2022.
 
I helgen har herrlandslaget träningsläger inför EM som spelas i Helsingfors 1-11 juni. På lördagen tränar de i Helsingborg och på söndagen i Höganäs. – Jag ser fram emot att träffa killarna igen, säger förbundskapten Patrick Backe.
 
Det är spännande kvaltider och i helgen avgörs det vilka lag som ska lyckas avancera i de olika serierna. Vi har kollat extra på damernas och herrarnas elitseriekval och fått en rapport om hur kvalkänslan är i några av lagen.
 
SM-slutspelet närmar sig. Nästa helg 20-22 maj är det dags i Nyköping och det preliminära tidsprogrammet är fastställt.
 
I söndags spelades den första starten i årets Elit-SM i Jönköping. Stora delar av Team Sweden dam och herr var på plats. Cajsa Wegner och Jesper Svensson var poängbäst och leder tävlingen.
 
Det var en fartfylld lägerhelg i Helsingborg. U21-landslaget hade träningsläger inför VM och på lördagen hade även delar av Team Sweden Dam träningsdag i Olympia Bowling.
 
Last weekend it was clear that 35 federations will participate in the IBF Under 21 World Championships in Helsingborg from 21st to 29th of June 2022. – It will be a bowling event out of the ordinary, says Patrick Backe from Olympia Bowling.
 
Förra helgen stod det klart att 35 nationer kommer att spela U21-VM i Helsingborg 21-29 juni. – 30-32 nationer hade vi som drömscenario så det känns helt otroligt att det blir ännu fler, säger Patrick Backe som driver Olympia Bowling.
 
Anmälningssidan är nu öppen för Swedish Youth Tour Helsingborg. Klicka in dig här för att hitta sidan. Den första deltävlingen i touren spelas 21-22/5 och 26/5-29/5.
 
I söndags avgjordes storfinalen av Senior Tour 21-22 där Stefan Yngström från Team Enköping vann. Bästa dam blev Christina Lindqvist, BK Merci. 439 spelare har varit med i någon tävling under säsongen, vilket är deltagarrekord.
 

Postadress:
Vårkulla IK - Bowling
Ture Johansson, Ramnås
51163 Skene

Kontakt:
Tel: 032047120
E-post: ramnas@telia.com

Se all info